NIEUW! Themaworkshop voor boeren, tuinders en grote projectplannen:

 1. Leer alle ins en outs kennen over de nieuwste ontwikkelingen voor het aanleggen van professionele voedselbossen op landbouwgronden, met functionele ontwerp-aanpak gericht op agrarische productie, en speciaal ontwikkelde technieken om de aanplant te versnellen en versoepelen;
 2. Bezoek aan een kwekerij met een uitgebreid assortiment aan voedselbos- en agroforestry-plantgoed, een selectie van de meest succesvolle en veelbelovende soorten en rassen, gericht op grootschalige projecten.

 

Voor wie? Voor agrariërs met serieuze interesse in voedselbossen en agroforestry, en iedereen met voldoende achtergrondkennis (bijvoorbeeld een basis- of jaarcursus voedselbossen).

Wanneer? VRIJDAG 26 november 9.00-13.00u (dit is nieuwe datum!)

Wie en waar? We zijn te gast bij Sjef van Dongen, voedselboskweker en agroforestry-expert van Fruitz4Life in N-Brabant, omgeving Uden. Adres volgt na aanmelding.

Inbegrepen:

 • 4 uur rondleiding, uitleg en kennisoverdracht door ervaren vakexpert Sjef van Dongen
 • koffie en thee
 • verrassing voor je eigen voedselbos

 

 • Het is mogelijk om vooraf plantgoed te bestellen, dit staat dan op 26 november op de workshop-locatie voor je klaar. Hiervoor krijg je bij aanmelding voor de workshop de plantgoedlijst toegestuurd. Je bestelling dient VOOR 19 november binnen te zijn bij CircleEcology. Omdat we deze bestelling gezamenlijk doen, geldt BIJ UITZONDERING niet de minimale bestelgrootte van €1.000 per individuele bestelling. Een unieke kans om de planten van Fruitz4Life ook in kleinere aantallen te kunnen kopen!

Andere cursussen en workshops

 • Voedselbossen
  Cursussen en workshops

  Meehelpen in het voedselbos

  Het bomen-oogst- en plantseizoen van deze winter is weer voorbij!
  We hebben weer duizenden nieuwe bomen en struiken een plek gegeven. Hartelijk dank aan iedereen die meegeholpen heeft met bomen oogsten en planten!

  Met de lente komt er weer een nieuw seizoen van groei en bloei aan. Je bent welkom om voedselbos Het Voedselrijk te bezoeken tijdens de maandelijkse rondleiding, of bij een voedselboscursus.

  Heb je zin om ons vaste vrijwilligersteam te komen versterken? Meld je dan aan onder “wekelijks”, dan nemen we contact met je op om kennis te maken.

  Wil je in het nieuwe plantseizoen komende winter graag komen helpen? Meld je dan alvast aan via de datumkeuze “open”. Dan houden we je op de hoogte wanneer we weer starten.

  Opties selecteren
 • Ontwerpcursus Voedselbos
  Cursussen en workshops

  Voedselbos Ontwerpcursus: “Ontwerp je eigen Voedselbos”

  Weet je in de basis wat een voedselbos is en hoe het werkt? Heb je een stuk land tot je beschikking en kriebelt het om aan de slag te gaan? Neem dan nu de volgende stap en ontwerp je eigen voedselbos!

  Opties selecteren
 • Cursussen en workshops

  Rondleiding Het Voedselrijk, voedselbos in Ede-Wageningen

  In het groeiseizoen (april – oktober) is er regelmatig een rondleiding door Voedselbos Het Voedselrijk:

  Een bestaande monocultuur bosplantage op gedegradeerde grond, die omgevormd wordt naar een natuurrijk, vitaal bos met een grote diversiteit aan bomen, struiken en kruiden met allerlei hoogtelagen, leeftijden en functies voor natuur en mens.

  Reserveer hier je rondleiding:

  Opties selecteren
 • Cursussen en workshops

  Basiscursus voedselbossen XTRA – met ontwerpstappen

  De uitgebreide voedselbos basiscursus XTRA met ervaren voedselbos experts.

  Live of online te volgen.

  Met excursies naar voedselbossen in stad, bos en landbouw.

  Selecteer een groep om de datums en beschikbare plaatsen te zien.

  Opties selecteren

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Dan blijf je op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops, plantdagen en artikelen.

Scroll naar boven