Themaworkshop voor boeren, tuinders en grote projectplannen:

Leer alle ins en outs kennen over de nieuwste ontwikkelingen voor het aanleggen van professionele voedselbossen op landbouwgronden, met:

 • Functionele ontwerp-aanpak gericht op agrarische productie;
 • Speciaal ontwikkelde technieken om aanplant, beheer en oogst te versnellen en versoepelen;
 • Eigen kwekerij met een uitgebreid assortiment aan voedselbos- en agroforestry-plantgoed: een selectie van de meest succesvolle en veelbelovende soorten en rassen, gericht op grootschalige projecten.

Door wie?

We zijn te gast bij Sjef van Dongen, voedselboskweker en agroforestry-expert van AgroforestrySupplies in N-Brabant, omgeving Uden. Adres volgt na aanmelding.

Wanneer?

In 2024 gaat deze workshop wegens grote belangstelling zeker in de herhaling. Meld je vast aan als belangstellende, dan krijg je als eerste bericht zodra de planning bekend is.

Voor wie?

Voor agrariërs met serieuze interesse in voedselbossen en agroforestry,

en iedereen met voldoende achtergrondkennis (bijvoorbeeld een basis- of jaarcursus voedselbossen).

Meedoen?

Aanmelden kan onderaan deze pagina. Geef je tijdig op om verzekerd te zijn van een plek, en om gebruik te kunnen maken van de plantgoed bestel actie.

Inbegrepen:

 • 4 uur rondleiding, uitleg en kennisoverdracht door ervaren vakexpert Sjef van Dongen
 • koffie en thee
 • verrassing voor je eigen voedselbos
 • Het is mogelijk om vooraf plantgoed te bestellen. Dit staat dan op de workshopdag op de locatie voor je klaar. Hiervoor krijg je bij aanmelding voor de workshop de plantgoedlijst toegestuurd. Je bestelling dient EEN WEEK VOORAF binnen te zijn bij CircleEcology. Omdat we deze bestelling gezamenlijk doen, geldt speciaal voor deze dag niet de minimale bestelgrootte van €1.000 per individuele bestelling. Een unieke kans om de planten van AgroforestrySupplies ook in kleinere aantallen te kunnen kopen!

Andere cursussen en workshops

 • Cursussen en workshops

  Voedselbos Ontwerpcursus: “Ontwerp je eigen Voedselbos” – 8-daagse, uitgebreide versie

  Weet je in de basis wat een voedselbos is en hoe het werkt? Heb je een stuk land tot je beschikking en kriebelt het om aan de slag te gaan? Neem dan nu de volgende stap en ontwerp je eigen voedselbos!

  Opties selecteren
 • Syntropische landbouw bij Den Food Bosch
  Cursussen en workshops

  “Syntropische landbouw – wat en hoe”

  In deze workshop duik je een hele dag in de materie van syntropische landbouw. We beginnen de dag met een verkenning van de achtergronden en principes: wat is syntropie, hoe vertaal je dat naar syntropische landbouw, en hoe kom je dan tot de aanplant- en beheermethoden? Daarna gaan we de syntropsiche landbouw in de praktijk zien, ervaren, uitproberen. We zijn te gast in voedselbos Den Food Bosch. Met Malika Cieremans en Maurice Ramaker.

  Opties selecteren
 • Voedselbossen
  Cursussen en workshops

  Meehelpen in het voedselbos

  Het bomen-oogst- en plantseizoen van deze winter is weer voorbij!
  We hebben weer duizenden nieuwe bomen en struiken een plek gegeven. Hartelijk dank aan iedereen die meegeholpen heeft met bomen oogsten en planten!

  Met de lente komt er weer een nieuw seizoen van groei en bloei aan. Je bent welkom om voedselbos Het Voedselrijk te bezoeken tijdens de maandelijkse rondleiding, of bij een voedselboscursus.

  Heb je zin om ons vaste vrijwilligersteam te komen versterken? Meld je dan aan onder “wekelijks”, dan nemen we contact met je op om kennis te maken.

  Wil je in het nieuwe plantseizoen komende winter graag komen helpen? Meld je dan alvast aan via de datumkeuze “open”. Dan houden we je op de hoogte wanneer we weer starten.

  Opties selecteren
 • voedselbos-ontwerp-cursus-2024voedselbos-ontwerp-cursus-2024
  Cursussen en workshops

  Voedselbos ontwerpcursus: “Ontwerp je eigen Voedselbos” – online en live groepen

  Heb je plannen voor een voedselbos en een plek op het oog? Wil je een goede start maken? Neem dan nu de volgende stap en ontwerp je eigen voedselbos met de  CircleEcology voedselbos ontwerpcursus! Al tien jaar een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Nieuw: In 2024 ook online te volgen!

  Opties selecteren
 • Cursussen en workshops

  Rondleiding bij Het Voedselrijk, natuur-met-voedsel-bos in Ede-Wageningen

  In het groeiseizoen (eind maart – oktober) is er regelmatig een rondleiding door Voedselbos Het Voedselrijk:

  Een bestaande monocultuur bosplantage op gedegradeerde grond, die omgevormd wordt naar een natuurrijk, vitaal bos met een grote diversiteit aan bomen, struiken en kruiden met allerlei hoogtelagen, leeftijden en functies voor natuur en mens.

  Reserveer hier je rondleiding:

  Opties selecteren
 • Cursussen en workshops

  Basiscursus voedselbossen XTRA – met ontwerpstappen

  De uitgebreide voedselbos basiscursus XTRA met ervaren voedselbos experts.

  Live of online te volgen.

  Met excursies naar voedselbossen in stad, bos en landbouw.

  Selecteer een groep om de datums en beschikbare plaatsen te zien.

  Opties selecteren

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Dan blijf je op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops, plantdagen en artikelen.

Scroll naar boven