Op uitnodiging van Cultura gaven Frank Gorter en Malika Cieremans een presentatie over voedselbossen voor het programma van de natuurmiddag.

Nadat Frank het grote perspectief schetste van de uitdagingen in de huidige maatschappij, en onze veranderende rol en houding ten opzichte van “natuur”, ging Malika verder in op de ins en outs van voedselbossen als 5 dimensionaal systeem, in ruimte, tijd, en … interacties tussen soorten en elementen.

Daarna kwamen de vele food en non-food producten en sociale en ecologische diensten aan bod die een voedselbos te bieden heeft. Winst, overvloed en welzijn voor zowel de mens als ondernemer of consument, en voor de natuur.

Na een interactieve dialoog ging iedereen naar huis met nieuwe indrukken en inspiratie. En met een aantal tips over waar en wat er verder te beleven valt. Van bestaande voedselbossen die landelijk als voorbeeld dienen, via meerdere voedselbos jaar- en basiscursussen, tot lokale voedselbos-netwerken waar je actief als vrijwilliger aan kunt bijdragen.

201803 presentatie Cultura Ede - aftiteling

 

 

Andere artikelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Dan blijf je op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops, plantdagen en artikelen.

Scroll naar boven