20160805_145632Begin augustus ging ik (Malika) op inspiratiereis langs een heleboel groene projecten in Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Normandië – een boeiend en bloeiend avontuur langs voedselbossen, permaculturisten, natuurcampings en kwekers van bijzondere bomen, struiken, vaste planten, kruiden, groenten en bloemen. Een rijkdom aan ervaringen, groeiende vriendschappen, nieuwe contacten en een schat aan ideeën om te kunnen delen en vermenigvuldigen!

Op de Facebook-pagina van CircleEcology vind je foto-albums van een aantal bezoeken. Hier alle bezochte mensen en projecten op ‘n rijtje:

Nederland

 

  • druivenboogNatuurcamping de Ottermeerhoeve, bij Roosendaal (N-Br); Even kijken naar sporen van herkenning van de permacultuur-fruittuin, kruidenspiraal en natuurlijke hagen die ik in 2003 hier mee aanplantte;

 

België – Op pad samen met Max  de Corte (Moestuinman)

  • Vaste planten-kwekerij dhr. Jacobs – tuin en kassen;
  • Dimitri van Kwekerij De Zoetewei te Putte – bijzondere groenten en fruit, zoals zeldzame (klein)fruitsoorten, andesknollen en zoete aardappelen;
  • Permacultuur-collectief Mier met Steven, Heidelien en vrienden, bij Aalst. Zelfvoorziend huis, tuin en leven op alle fronten. De “Mieren” bieden een co-creatief proces voor ontwerp en aanleg van permacultuurtuinen, water, en bouwen;
  • Het Voedselbos van Bert d’Hondt bij Waregem. Jarenlange ervaring, rondleidingen en cursussen;
  • Les Fraternités Ouvrières, fruittuinen sinds 1969, Josine en Gilbert Cardon te Moeskroen – overdaad aan hoogstamfruit, klimmers, struiken, schaduwkruidlaag, hier en daar een kas en wat jonge aanplant;20160806_121645
  • Permacultuurtuinen en camping Hof ter Wilgen, Judith Postelmans bij Geraardsbergen. Met yurt, fruittuinen, eigen waterzuivering en houtvoorziening, nonolet, en toekomstig voedselbos.
  • De Woudezel, project van Diderik Clarebout te Houthulst – 6 ha voedselbos, fruit- en moestuin, kwekerij en weide-in-omvorming.

 

Frankrijk20160805_150805

  • Permacultuur-tuinderij le Ferme du Bec-Hellouin, Normandië. Open dag met rondleiding door mede-oprichtster Perrine Hervé-Gruyer.

ONTWERP & CURSUSSEN

Meer weten, of zelf aan de slag met permacultuur en voedselbossen? CircleEcology biedt ook in het komende seizeon weer cursussen, ontwerp, advies, en begeleiding van de aanleg van projecten. Neem gerust contact op om te weten hoe, wat, waar en wanneer.

En kijk vooral ook op de sites van de genoemde projecten voor hun eigen agenda’s en aanbod.

 

Andere artikelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Dan blijf je op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops, plantdagen en artikelen.

Scroll naar boven