20171221 Den Food Bosch uit de luchtHet 1e voedselbos van de Stichting Den Food Bosch is in de winter van 2017 aangeplant, in de gemeente Sint Michielsgestel, op grond van Waterschap de Dommel.

Weten wat er staat, wat onze motivatie & inspiratie is, en wat er gebeurt? Je leest er alles over op de website van Den Food Bosch.

Like ook vooral Den Food Bosch op Facebook om de ontwikkelingen te blijven volgen. Het gaat prachtig worden zodra de lente komt, met een zee aan groen en bloesems.

Tussen de rijen met bomen en struiken worden in de beginjaren eenjarigen geteeld. De eerste zaden zijn al de grond in, om uitgeplant te worden zodra het warm genoeg is op het veld.

In samenwerking met de HAS Den Bosch en het waterschap wordt er gewerkt aan monitoring van bodem, water, ecologie, en de economische kanten van het systeem. Studenten van diverse richtingen werken bij Den Food Bosch aan hun Bachelor-thesis, stage en andere vakken.

Het ontwerp van het voedselbos is gebaseerd op de Bachelor-thesis van Janine Raabe, die inmiddels is afgestudeerd aan de HNEE (HBO in Duitsland). Samen met Paul Müller is zij de drijvende kracht achter de aanplant en het dagelijkse beheer. Het was mij een eer en een genoegen om Janine in haar proces te mogen ondersteunen als extern begeleider. En het is en blijft fantastisch om samen met het hele team van zeven mensen week in week uit te blijven werken aan de doelen en activiteiten van Den Food Bosch.

Download hier het rapport: “A food forest design process – for the showcase food forest “Den Food Bosch”“, Eberswalde, 2017.

 

 

20171117 DenFoodBosch 1e aanplantdag
Zondag 19 november 2017: de eerste bomen zijn geplant. Door het Den Food Bosch team, Waterschap de Dommel en de BMF.

 

den food bosch bezoek watergraaf - foto Ineke Barten
Februari 2018: Watergraaf Peter Glas is enthousiast tijdens zijn eerste bezoek aan het voedselbos.

 

Andere artikelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Dan blijf je op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops, plantdagen en artikelen.

Scroll naar boven