Met diepe dankbaarheid kijk ik terug op 2019, in vele opzichten een jaar van groei en ontwikkeling.

  • jaarcursus 2019 – lesdag bij voedselbos Ketelbroek

    Dank aan alle cursisten die dit jaar het voedselbospad verkend of verdiept hebben met een basiscursus, jaarcursus, ontwerpcursus of praktijkdagen.

In de loop van de jaren heb ik al zeker 300 mensen mogen trainen en begeleiden, en dit jaar meer dan ooit. Het is genieten van de leerprocessen die je iedereen ziet doormaken, en de vruchten die het afwerpt. Geweldig om te zien dat er op steeds meer plekken voedselbossen verrijzen.

En de belangstelling blíjft groeien. Daarom komt er in 2020 nog meer variatie in het aanbod aan voedselboscursussen.

Welke cursus past bij jou? Kijk hier voor de nieuwe basis- en jaarcursussen.

 

  • Dank aan het Voedselrijk, en aan iedereen die bijdraagt om dit te verwerkelijken!

Het Voedselrijk is een prachtig stuk bos in de gemeente Ede, dat ik sinds begin dit jaar in beheer heb. Dit eerste seizoen heb ik samen met familie, vrienden, vrijwilligers, buren, gemeente en studenten volop verkend, gemonitord, verwonderd, genoten, uitgeprobeerd, en ideeën opgedaan.

De allereerste nieuwe bomen, struiken en vaste planten hebben al een plek gekregen, en er staan honderden planten klaar voor deze wintermaanden. Van half januari tot half maart gaan we regelmatig planten op zaterdag en/of zondag.

Wanneer kom jij mee bomen en struiken planten? Zo maken we samen het bos nog voedsel- én natuurrijker. Zie de agenda voor datums.

 

  • Dank ook aan alle voedselbossen (in wording) waar ik aan heb mogen meewerken als ontwerper, coach of adviseur. De meeste zet ik hier niet zo publiek in beeld, maar achter de schermen groeien er overal kleine oases. Jay!

Denk je nu voor 2020: “Ik wil ook een voedselbos!”…  Bij CircleEcology kun je terecht voor  een professioneel voedselbos ontwerp, of begeleiding bij je eigen voedselbos ontwerp traject.

“Ja, ik wil ook een voedselbos… help mij op weg!”

 

  • Tot slot… Dank aan Den Food Bosch, wat na een 2e groeiseizoen al een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt in bodemopbouw en ecosysteem-diversiteit. Als stichtingsbestuurder help ik vanaf de start mee om de potentie van deze plek zo goed mogelijk tot bloei te laten komen. We zijn ook als koploper aangesloten bij de Green Deal voedselbossen en werken samen met o.a. HAS Den Bosch, Waterschap de Dommel en de Brabantse MilieuFederatie aan onderzoek en educatie.

Ook actief worden voor Den Food Bosch? Het team kan altijd versterking gebruiken, bijvoorbeeld voor beheer, onderzoek, organisatie en social media. We horen graag van je.

Andere artikelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Dan blijf je op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops, plantdagen en artikelen.

Scroll naar boven