Ja, ik wil een voedselbos!

 

Yes,  goed plan, vooral doen! 

En dan komt de vraag: Hoe vertaal je dat in de praktijk? 

Waar begin je? 

Hoe maak je het concreet? Wat voor voedselbos past bij jou? En bij je plek?

Vragen die we veel tegenkomen zijn bijvoorbeeld: 

  • Hoe maak ik een goed ontwerp? Welke soorten kies je, en wat zet je waar?
  • Kan ik dit jaar al bomen planten?
  • Waar moet ik op letten bij de aanplant?
  • Kan ik dieren in mijn voedselbos houden?
  • Moet ik iets doen aan bodemverbetering?
  • Hoe bereid ik het land het beste voor?
  • Wie doet er mee, en wie doet wat?
  • Hoe zit het met beleid, regelgeving, financiën? Wat mag en kan er wel en niet? Hoe bespreek ik dat met de gemeente?

Voor al deze en andere voedselbos-vragen kijkt Malika als voedselbos-expert graag mee.*/**

* Door de snel groeiende interesse in voedselbossen, kunnen we niet alle aanvragen voor individuele trajecten in behandeling nemen. We geven de voorkeur aan mensen die de basiscursus voedselbossen Xtra gevolgd hebben, live of online. Die geeft namelijk al inzichten en antwoorden op een heel aantal vragen. Daarna kunnen we gerichter  ingaan op advies voor jouw locatie.

** Voor locatiebezoeken richten we ons met name op voedselbosprojecten in de provincie Gelderland en Utrecht, eventueel Noord-Oost-Brabant of Overijssel. Woon je verder weg? Dan is een online consult een optie.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Dan blijf je op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops, plantdagen en artikelen.

Scroll naar boven