Prachtig geillustreerd boek over bijen en de wijsheid die wij kunnen leren van hun manier van leven, beschreven vanuit een uniek perspectief

– als volk, als zwerm, als individuen, hun gewoontes, manieren van leven, omgaan met geboorte, werk, ziekte, dood en overleven.

Een boek voor elke bijen-liefhebber die (nog meer) in contact wil komen met de essentie en de wijsheid van deze mysterieuze wezens.

 

Geschreven door Sandira Belia, een natuurlijke bijen-hoedster in Portugal, geboren en opgegroeid in Frankrijk tussen de bijen van haar moeder.

(En voor mij, Malika, is Sandira een goede vriendin die ik leerder kennen in de jaren dat ik in Portugal woonde en we samenwerkten aan het her-leven van het gedegradeerde landschap.)

“The bee recalls us to our soul.

One wing in the wild world and one in the domestic, she offers herself as a creator of relationships, a guide, and a teacher of the complex and intriguing mysteries of the Universe.

The bee is a companion, a counsellor, an ally. She unites the personal and the universal.

Throughout our history, numerous traditions consider the bee a messenger of the Gods, recognising her characteristics as a mediator and carrier of information between worlds.

Engraved on tombs, she has long been honoured as a companion of souls during their passage from life to death, and, invoked during birth, from death towards life as well.

For a long time, the bee has been enveloped in a cloak of beliefs accepted as established truth without having been truly understood.

Only a few contemplative philosophers studied her teachings, along with certain lodges confined within Mystery Schools.

Today, the time is ripe for this knowledge to be revealed to a larger and more varied body of truth seekers eager for learning and wisdom.

The bee knows and she awaits us.”

Beschikbaarheid: 1 op voorraad

Andere cursussen en workshops

 • Voedselbossen
  Cursussen en workshops

  Meehelpen in het voedselbos

  Het bomen-oogst- en plantseizoen van deze winter is weer voorbij!
  We hebben weer duizenden nieuwe bomen en struiken een plek gegeven. Hartelijk dank aan iedereen die meegeholpen heeft met bomen oogsten en planten!

  Met de lente komt er weer een nieuw seizoen van groei en bloei aan. Je bent welkom om voedselbos Het Voedselrijk te bezoeken tijdens de maandelijkse rondleiding, of bij een voedselboscursus.

  Heb je zin om ons vaste vrijwilligersteam te komen versterken? Meld je dan aan onder “wekelijks”, dan nemen we contact met je op om kennis te maken.

  Wil je in het nieuwe plantseizoen komende winter graag komen helpen? Meld je dan alvast aan via de datumkeuze “open”. Dan houden we je op de hoogte wanneer we weer starten.

  Opties selecteren
 • Ontwerpcursus Voedselbos
  Cursussen en workshops

  Voedselbos Ontwerpcursus: “Ontwerp je eigen Voedselbos”

  Weet je in de basis wat een voedselbos is en hoe het werkt? Heb je een stuk land tot je beschikking en kriebelt het om aan de slag te gaan? Neem dan nu de volgende stap en ontwerp je eigen voedselbos!

  Opties selecteren
 • Cursussen en workshops

  Rondleiding Het Voedselrijk, voedselbos in Ede-Wageningen

  In het groeiseizoen (april – oktober) is er regelmatig een rondleiding door Voedselbos Het Voedselrijk:

  Een bestaande monocultuur bosplantage op gedegradeerde grond, die omgevormd wordt naar een natuurrijk, vitaal bos met een grote diversiteit aan bomen, struiken en kruiden met allerlei hoogtelagen, leeftijden en functies voor natuur en mens.

  Reserveer hier je rondleiding:

  Opties selecteren
 • voedselboskwekerij en agroforestry loods
  Cursussen en workshops

  Themaworkshop voedselbossen op landbouwgrond & plantgoedkeuze

  Themadag voor professionele voedselbossen – ins en outs over gemechaniseerde aanplant en plantgoed assortiment

  Opties selecteren
 • Cursussen en workshops

  Basiscursus voedselbossen XTRA – met ontwerpstappen

  De uitgebreide voedselbos basiscursus XTRA met ervaren voedselbos experts.

  Live of online te volgen.

  Met excursies naar voedselbossen in stad, bos en landbouw.

  Selecteer een groep om de datums en beschikbare plaatsen te zien.

  Opties selecteren

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Dan blijf je op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops, plantdagen en artikelen.

Scroll naar boven